Българският нападател Валери Божинов спечели първи сериозен трофей в професионалната си футболна кариера, след като Партизан надви Явор (Иваница) с 2:0 и триумфира с Купата на Сърбия. Преди това българинът бе печели Младежка Купа на Италия с Лече през сезон 2001/02 и бе ставал шампион в Серия "Б" с Ювентус през сезон 2006/07.

Божинов започна като титуляр във финалния мач на стадион "Металац" в Горни Милановац и бе заменен в 72-ата минута от Влахович. Другият българин в тима на "гробарите" Иван Бандаловски започва двубоя като резерва.

Тимът от Белград доминираше през целия мач, а головете за триумфа му реализираха Марко Йованович (35) и Душан Влахович (90+7), заменил по-рано Божинов. 

В 47-ата минута Йозович от Явор нацели страничната греда, след като преди това бе прехвърлил вратаря на "гробарите". 49-ата минута срещата бе прекратена за кратък период заради пиротехниката на феновете на Партизан, които хвърляха факли на терена, а една от тях удари страничния съдия. Това доведе и до 9-минутно добавено време на мача.

Партизан - Явор (Иваница) 2:0
1:0 Марко Йованович (35), 2:0 Душан Влахович (90+7)