Валери Божинов изрази задоволство от първия си гол с екипа на Партизан. 29-годишният български нападател вкара и асистира за други два при победата с 4:0 над Металац на старта на сръбската Суперлига.

"Много се радвам, че се отпуших и вкарах първия си гол за Партизан. Най-важното е, че победихме при това убедително. Радвам се за гола, но се надявам да е само първият от многото, които бих искал да отбележа за Партизан", коментира Божинов.

"Много съм изморен, тъй като е прекалено топло, а все още не сме в оптимална форма. Имах нужда от сериозна подготовка. Сега всеки изминал ден се чувствам все по-добре, но съм далеч от оптимална форма. Надявам се скоро да бъда. Имам голямо желание да играя футбол и да покажа на всички, че Валери Божинов не е свършил за футбола. Разбира се, за да се случи това, трябва да играя постоянно и да вкарам голове.

Сега целта ни е да отстраним Дила Гори във вторник, а след това ще мислим за евентуален сблъсък със Стяуа. Играем всеки мач за победа, целите са ясни. Влизане в групите на Шампионската лига, ако ли не, поне в тези на Лига Европа и спечелване на Суперкупата на Сърбия, титлата и купата на страната", коментира Божинов пред "Спортал".