Два български сблъсъка ще има в груповата фаза на Лига Европа. Тегленият в Монако жребий отреди Спортинг (Лисабон) с Валери Божинов да се изправи срещу Живко Миланов и съотборниците му от Васлуй. Лацио и Цюрих допълват Група "D".

Твенте с Николай Михайлов пък се падна заедно с шампиона на Полша Висла (Краков), където играе друг български национал - Цветан Генков. Фулъм и Одензе са останалите два отбора в Група "К", които също ще се борят за място на 1/16-финалите на втората по сила европейска клубна надпревара.

Както е известно, български клубове не достигнаха до груповата фаза на Лига Европа, след като и четирите тима - ЦСКА, "Левски", Литекс и Локомотив (София) не успяха да се справят със съперниците си.

Снощи "червените" завършиха 1:1 на реванша срещу Стяуа в София и след общ резултат 1:3 последваха съдбата на "сините", "оранжевите" и "железничарите". Румънският гранд, където играе Валентин Илиев, се падна в Група "J" заедно с Шалке 04, Макаби (Хайфа) и АЕК (Ларнака).

Жребият отреди ПСВ Айндховен със Станислав Манолев да бъде в Група "C" с Апоел (Тел Авив), Рапид (Букурещ) и Легия (Варшава).

Пълният жребий за груповата фаза на Лига Европа - ТУК