Българският нападател Валери Божинов удължи договора си с Парма и ще остане в клуба поне до 30 юни 2016 година. Досегашният контракт на българина с “дуковете” бе до лятото на 2015 година.

“Клубът ми предложи още една година удължаване на договора, въпреки че сезонът не беше добър за мен. Това е един вид бонус за мен. Това е един много голям жест от страна на ръководството и президента на Парма. Трябва да се отплатя за това с голове, дано Парма скоро бъде сред първите 6-7 отбора в Италия”, сподели пред “Гонг” Валери Божинов.

“Тази година ми беше най-трудната в професионален план. Изключвам двете контузии, които преживях. Не мога да скрия, че не съм доволен. Трябва да се преглътне всяка една трудност, беше от трудните години в живота ми. Аз обаче съм роден под щастлива звезда. Гледам позитивно на нещата. Знам, че след като има дъжд, изгрява и слънцето. Така, че съм оптимист”, продължи нападателят.

“До 12 юли искам тотално да релаксирам, след това ще направя добра подготовка за новия сезон. Пожелавам успех и късмет на всички отбори в България, които ще играят в турнирите. Желая го на Левски, ЦСКА и Литекс, на всички, които ще участват”, завърши острието на Парма. /БЛИЦ