Играещият в Италия Валери Божинов разказа интересни детайли за положението в страната, след като беше поставена под карантина заради разпространението на коронавируса. Нападателят коментира и забраната за посещение на фенове по трибуните, като сравни атмосферата на мач без публика с тази на приятелски двубой.

 „От вкъщи на стадиона и обратно, нямам друг избор. Ситуацията не е добра, но спазваме указанията, които са ни дадени. Мисля, че италианците спазват заповедта. От снощи няма хора по улиците, ние футболистите имаме право само да ходим от вкъщи в базата и обратно, най-много можеш да си напазаруваш някои неща и това е“, разкри Божинов пред Дарик радио.

„Да, наистина има 13 мои съотборници, които са болни. Не е коронавирус, просто някакъв вирус, с температура, но за няколко дена се възстановиха. Бяха изследвани и не беше коронавирус. Не бяха много зле. Да, няма ги 2-3 седмици, но не е толкова зле положението. Тренират вече, добре са, но ситуацията е неприятна, некомфортна в момента“, потвърждава Валери информацията, че в Пескара има 13 болни футболисти.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Стока при нас в Пескара има. Не е както по Северна Италия – Милано, Венеция, Верона. Тук е по-спокойно. Навън хората са с маски и ръкавици, не сме в червената зона, както казват в Италия. По улицата няма хора, коли, неприятно е, но това е положението. Вкъщи сме си. Чакаме от клуба да ни кажат каква ще бъде процедурата, искат да спрат тренировките за 7-10 дни, след това да се върнем и да сме на лагер всички заедно под карантина. Не знам какво ще реши президентът и клуба. Има два варианта, до утре ще имаме ясното. За нас е много по-важно здравето“.

Бившият нападател на Левски коментира създалата се ситуация топ европейски отбори да играят своите мачове пред празни трибуни заради опасността от разпространението на коронавирус:

„Или ще се играят мачове с публика, или няма изобщо да се играят. След няколко дни ще гледате Левски- Лудогорец и ще видите за какво става на въпрос. Не е спектакъл, зарядът, настройката не е същата. Все едно е приятелски мач, това усетих аз срещу Беневенто. Ако наистина си взел решение, няма да играеш ,няма смисъл. Скоро почват плейофите за Европейското, после Европейско първенство. Има си хора, които ще вземат правилното решение, но за мен не трябва да се играят мачове, като става въпрос за здравето. Не става въпрос само за футболисти, ами журналисти, фенове. Всеки един губи. Лично за мен трябва да спрат първенството. Като има коронавирус, няма как да се играе футбол“, заяви Божинов.

„Не се говори за футбол, за спектакъл, за спорт в Италия. Ние говорим какво ще става и какво не. Всеки има семейство. Нормално е да си пази здравето, да не хване тоя коронавирус и да го пренесе. Никой не гледа кога ще играеш дали ще биеш, дали ще загубиш. Трябва да седим вкъщи и да изчакаме да мине тоя коронавирус. Неприятно е, но правим го за доброто на всички, ако трябва да седим вкъщи, ще седим“, добави той.