Нападателят Валери Божинов забърка трансферна сага в Италия. Голмайсторът, който беше очакван в третодивизионния Катания, се е отметнал заради получена възможност да заиграе в Серия "Б". На преден план пред него е Пескара, където треньор е бившият му съотборник в Ювентус - Никола Легроталие. В тима е и лекуващият контузия наш национал Ивайло Чочев.

Именно с Чочев днес Божинов отлетя за Рим, научи БЛИЦ СПОРТ. 

След кацането във Вечния град звездата се отправи към Пескара, където му предстоят разговори с ръководството на местния клуб. Ако се стигне до споразумение, в четвъртък Божинов ще премине медицински прегледи. 

За момента той показва, че има желание да заиграе в Пескара. Утре се очаква да има развитие по трансферната сага.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Чочев пък е в Рим, за да се подложи на поредните прегледи. Халфът продължава да се възстановява след тежката контузия от края на март миналата година, когато получи фрактура на капачката на дясното коляно в евроквалификацията с Черна гора в София (1:1). Бившият играч на ЦСКА се наложи да бъде опериран втори път преди месеци, като надеждите му са да се възстанови преди края на сезона. Чочев не е записал дебют за Пескара след като премина в тима през юли от Палермо.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ