Валери Божинов се превърна в антигерой за Спортинг (Лисабон) в мача за Купата на Португалия срещу втородивизионния Морейрензе, завършил 1:1. В добавеното време на двубоя българският нападател пропусна дузпа и по този начин лиши "лисабонските лъвове" от успеха, както и си заслужи освиркванията от феновете на тима си.

И за този мач Божинов беше оставен на резервната скамейка от треньора Домингош Пасиенсия, който въпреки контузията на основния нападател Рики Волфсвинкел рядко дава шанс за изява на българина. 25-годишният ни национал обаче се появи на терена в началото на втората част при резултат 1:1. В 28-ата минута Диего Капел даде преднина на Спортинг, а гостите изравниха чрез Набил Жилас в 35-ата.

За 45 минути на терена Божинов отправи няколко удара към вратата на противника, но не затрудни стража на Морейрензе Рикардо Рибейро.

Така се стигна до последната 90-ата минута, в която Аугусто от състава на гостите наруши правилата в наказателното поле, за което си изпроси втори жълт картон, а Спортинг получи правото да изпълни дузпа, с която да си осигури победата. Божинов сам пожела да застане зад топката, като изблъска съотборник, който също се гласеше да бие. Българинът обаче не отстъпи, след което стреля в десния ъгъл, в който Рибейро се хвърли и отрази удара му.

Драмата продължи и в самия край, когато последва корнер за домакините. Божинов отново се размина с възможността да отбележи и така равенството 1:1 се запази до последния съдийски сигнал.

По пътя към съблекалните Божинов беше изпратен с бурни освирквания от привържениците на Спортинг, които очевидно бяха бесни от пропуснатата дузпа.

Мачът беше от груповата фаза на турнира за Купата на Португалия, а положението на "лисабонските лъвове" никак не е добро. Спортинг до момента има актив от 2 спечелени точки и заема 2-ото място в групата след лидера Жил Висенте, който е с 4. Морейрензе пък остава на дъното с 1 точка в актива си. За полуфиналите на турнира се класира само първият, така че селекцията на Домингош Пасиенсия ще трябва доста да се потруди, ако иска да се бори за трофея.