Опитният български нападател Николай Божов стана свободен агент, след като се раздели с досегашния си малтийски клуб Хамрун Спартанс. 35-годишният играч премина в тима, след като си тръгна от Славия заради скандал с треньора Мартин Кушев.

В Малта съобщават, че до раздялата на Хамрун Спартанс с Божов се стигнало, след като българинът не успял да се адаптира към стила на игра на Острова. Всъщност решението за прекратяването на договора по взаимно съгласие било взето в началото на декември, но сега федерацията го включи в трансферната листа. След оставката на президента на Хамрун Спартанс Даниел Съливан в клуба ще настъпят доста промени. Почти е сигурно привличането на шотландския нападател Дийн Шийлдс, както и на чеха Мартин Хрубса. Съдбата на българите е неясна, но според някои медии повечето от тях ще бъдат освободени.

Другите наши сънародници в този отбор са Ангел Йошев, Антон Вергилов, Адриан Олегов и Любомир Витанов.

Преди два дни Хамрун Спартанс регистрира седма поредна загуба - 0:4 от Орми, която го остави на 10-о място от 12 отбора. Вергилов се завърна след контузия в титулярния състав, докато Йошев все още не играе - пак поради травма.