Защитникът Тайтъс Брамбъл, който беше изгонен от Съндърланд по настояване на мениджъра Паоло ди Канио коментира ситуацията в бившия му клуб. Брамбъл призна, че е научил за освобождаването си от медиите, а италианския специалист така и не е намерил сили да му го каже в очите.

“Никога не съм играл за човек с поведението на Ди Канио, а имайте предвид, че съм играл под ръководството на много известни мениджъри. Учил съм се от Стив Брус, Роберто Мартинес, сър Боби Робсън, но Ди Канио е различен. Той мисли, че знае абсолютно всичко, а трябва още доста да се учи. Има да извърви много дълъг път докато се доближи поне малко до Боби Робсън. Разбирам го, Паоло е млад треньор и иска да придаде своя почерк на отбора, но за съжаление това е един грешен почерк”, изригна Брамбъл.

“Ди Канио иска да се обгради с играчи, които ще го гледат в очите и ще изпълняват всичко безпрекословно. Нас ни изгони за назидание. Да покаже, че той е шефа. Мен ме глоби, защото не отидох на претегляне на теглото!? Всички в отбора знаят, че това беше глупост, но той просто искаше да покаже колко е корав”, продължи Брамбъл.

Според бранителя обаче най-лошото не е в това, че Ди Канио се опитва да си изгради такъв имидж, а че не знае как да комуникира с играчите.

”Той излиза на пресконференцията и започва да сипе обиди по играчите. Недоволен е от това, от онова. А истината е, че никога не идваше да ни каже в очите какво мисли”, добави Брамбъл.

Бившият защитник обаче намери сили и да защити Ди Канио.

”Време е да се спре със спекулациите, че е фашист и расист. Това са глупости. Никога не е проявявал расистки настроения пред нас. От това, което съм видял той просто не се интересуваше от нас играчите, без значение дали сме бели или черни”, завърши Брамбъл.