Защитникът на английския шампион Манчестър Юнайтед Александър Бютнер се закани да спре своя сънародник и крило на Байерн Ариен Робен в предстоящите 1/4-финалния сблъсъци между двата тима. Първата среща е утре вечер от 21:45 часа българско време на „Олд Трафорд”.

"Чакам с нетърпение да играя срещу Байерн. Вече изиграх два мача и започвам да се чувствам добре, защото смятам, че играх хубаво срещу Уест Хям и Астън Вила. Във вторник е голям мач, но това е шанс за мен да покажа какво мога. Беше много важно да получа тези два мача, защото щеше да е трудно да не съм играл изобщо и да изляза в такъв голям мач срещу Байерн", сподели Бютнер.

"Чувствам се уверен да играя срещу Байерн. Знам какво може Робен и съм готов за него. Гледал съм го и знам как играе. Никога не съм играл срещу него досега и не съм разучавал специално видеоклипове, но знам достатъчно как играе. Той е много добър в ситуации един срещу един, особено когато се включва от крилото. Трябва да се фокусирам върху това нещо и съм уверен в качествата си. Знам, че мога да надделея над него", убеден е 25-годишният холандец.

Бютнер е изиграл само 11 мача за „червените дяволи” от началото на сезона, но най-вероятно ще трябва да пази Робен, тъй като титулярният ляв бранител на Юнайтед Патрис Евра е наказан.