ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Груповата фаза на Шампионската лига продължава днес с нова порция от осем мача. Най-голямо внимание привлича двубоят от група „F“, в който ПСЖ приема Милан.

Срещата между парижани и „росонерите“ приковава вниманието и с факта, че за пети в историята на турнира един срещу друг ще се изправят двама братя. Люка Ернандес играе за френския шампион, а Тео Ернандес е част от италианския гранд.

Последният случай, в който братя играха един срещу друг в Шампионската лига е в групите през 2016 г., когато Таулант Джака и Базел се изправиха срещу Гранит Джака и Арсенал. Лондончани спечелиха и двете срещи - 2:0 и 4:1. В същата група тогава беше и Лудогорец.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Година по-рано първо Лукаш Чеслевич от уелския ТНС елиминира фарьорския Б36 Торсхавн с брат му Адриан в състава в квалификационните кръгове на турнира. ТНС победи с 2:1 като гост и 4:1 у дома.

Два месеца по-рано – на 6 май 2015 г., Рафиня Алканкантара и Барселона в първи полуфинал победиха с 3:0 Байерн, където в състава беше брат му Тиаго.

Първият случай на братски дуел в Шампионската лига е на полуфиналите през 2010 г. Тогава Барселона с Габриел Милито се наложи с 1:0 над Интер и Диего Милито в полуфинален реванш.

Историята на евротурнирите помни и други случаи, в които братя се изправят един срещу друг. За последно подобен сблъсък имаше преди три седмици на „Анфилд“. Ливърпул и Алексис Макалистър победиха с 2:0 Юнион Сент Жилоа, където играе Кевин Макалистър.

МАЧОВЕТЕ ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА ДНЕС
ГРУПА „Е“
19:45 часа Фейенорд – Лацио
22:00 часа Селтик – Атлетико (Мадрид)

ГРУПА „F”
22:00 часа ПСЖ – Милан
22:00 часа Нюкасъл – Борусия (Дортмунд)

ГРУПА „G“
22:00 часа Йънг Бойс – Манчестър Сити
22:00 часа РазенБалшпорт (Лайпциг) – Цървена звезда

ГРУПА „Н“
19:45 часа Барселона – Шахтьор (Донецк)
22:00 часа Антверпен - Порто