Трансферът на камерунската звезда на Интер Самуел Ето’о в Анжи (Махачкала) се очаква да стане факт до часове, но неговият по-малък брат Етиен вече подписа с втородивизионния австрийски тим ФК Лустенау.

Босовете на отбора от провинция Форалберг успяха да склонят 21-годишният нападател да подпише договор за една година. Етиен Ето’о за последно игра през сезон 2009/10 в испанския втородивизионен Химнастик, а от тогава мина пробни периоди в различни тимове.

Ето’о тренира от 3 седмици насам с ФК Лустенау, който след 8 кръга е на предпоследното място в австрийската Първа лига. Източник на oe24.at от клуба сподели, че бързината и техниката на Ето’о са убедили треньора Йохан Коглер да го поиска в състава си.

В същото време и Самуел Ето’о се очаква да смени клубната си принадлежност тази седмица, като Анжи (Махачкала) ще плати за него 30 милиона евро на Интер. Камерунецът ще получава в клуба от руската република Дагестан заплата от 20,5 милиона евро на година, което ще го направи най-високо платеният футболист в света. /БЛИЦ