Бившият хърватски национал Нико Ковач стана селекционер на младежкия национален отбор на своята родина, както и на гарнитурата до 20 години. Новината обяви президентът на местната футболна централа Давор Шукер. Асистент на Нико Ковач ще бъде неговия брат Роберт.

„Благодаря за доверието. Това е един много голям и отговорен проект, а още повече, че стойността на футбола в Хърватия е много голяма. Радвам се, че отново ще работя заедно с брат си”, сподели 42-годишният Нико Ковач. Той и 38-годишния му брат Роберт играха заедно като футболисти в Херта (Берлин), Байер (Леверкузен) , Байерн и разбира се в националния отбор на родината си.

В своята кариера НикоКовач има 83 мача за националния отбор на Хърватия, а брат му Роберт, който е играл още и за Борусия (Дортмунд), има 84 срещи с екипа на „шахматистите”.

За последно Нико Ковач бе помощник треньор в австрийския шампион Залцбург до миналото лято. Дебютът му начело на националния тим бна Хърватия до 20 години ще бъде на 7 февруари в контрола срещу Италия.