ЦСКА ще срещне ирландския Клифтънвил в Третия квалификационен кръг на Лига Европа. Успехът на Клифтънвил срещу хърватския Цибалия продължава да е основна тема на медиите в Белфаст. В обширен материал днес е обърнато внимание на братята Ронан и Крис Сканъл, които са титуляри в състава на Клифтънвил. Крис е капитан на отбора.

”Талантливият дует е на път да напише новата история на клуба. На момчетата на Еди Патерсън предстои пътуване до София за мач с ЦСКА. Нека първо обаче се нарадват на успеха срещу Цибалия”, пише вестник “Белфаст Телеграф”.

“Това е специално усещане, да преминем в следващия кръг в евротурнирите. Супер, нямам думи, това е спомен, който ще остане в историята”, споделя защитникът Ронан Сканъл. “Аз съм в клуба от 10 години, но такъв успех не съм преживявал. Момчетата се радват. Знам, че някои от тях се тревожат, че може и да не пътуват за София заради работата си, но не се притеснявам”, добавя капитанът на Клифтънвил и брат на Ронан – Крис Сканъл.

“Ние сме малък отбор, но много сплотен колектив. С Еди (б.р. – има предвид мениджъра Еди Патерсън) всичко е о`кей, той създава хубава атмосфера. Момчетата се учат на футбол и не се притесняват, когато губят или не постигат резултати”, добавя нападателят.

“Това е мачът, с който се гордея най-много. Мислех, че победата над Динабург (Латвия) за Интертото е най-големият успех на тима, но отстраняването на Цибалия е върхът. Не искам да подценявам футбола в Латвия, но смятам, че отборите в Хърватия са много по-силни. Виждаме, че Линфийлд и Портадаун се справят добре в Европа. Мислехме си, че и ние с малко късмет може да преминем в следващия кръг. ЦСКА е един от големите клубове в Европа и това е огромно предизвикателство за нас. Ще се опитаме да ограничим шансовете им в първия мач и след това да ги приемем на “Уиндзор парк”. Дано да не е свършило всичко след първата среща. Би било добре, ако задържим интригата за реванша. Момчетата показаха характер, дисциплина и можем да се гордеем с постигнатото. Всички трябва да признаят, че Клифтънвил е гордостта на Белфаст това лято”, завършва коментара си Ронан Сканъл./БЛИЦ