Трансферната цел на Манчестър Сити - централният полузащитник на Атлетико (Мадрид) остави без думи фенове и специалисти на Острова.

Не толкова заради 70-те милиона, които Хосеп Гуардиола е готов да извади, а заради невероятната си скромност извън терена.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Противно да куп свои връстници, 22-годишният халф няма "Инстаграм", където да споделя снимки на скъпата си кола... каквато всъщност няма.

Родри паркира скромна Опел Корса на тренировъчната база на Атлетико, а в свободното си време учи дистанционно Бизнес мениджмънт в местна икономическа академия.



Друг любопитен момент за Родри е, че като играч на Виляреал (2015-18), футболистът е живял не в скъпа къща или хотел, а в общежитието на клуба.

"Направо ги шокира, като го видяха да си прибира прането с останалите студенти. Ами колата - казахме му да си купи голяма и по-безопасна, но той твърдеше, че му трябва, за да го закара от точка А до точка Б и не разбира манията за скъпи коли. Животът му не се върти около футбола, защото това е лотария. Залага на образованието и планира бъдещето си", разказа за "Марка" най-добрият му приятел Валентин Ханарехо.