Бразилският национал Филипе Коутиньо е най-скъпият преотстъпен футболист в света. Халфът играе под наем в Байерн от Барселона, след като не успя да се наложи при каталунците след трансфера си от Ливърпул.

Футболната обсерватория CIES в швейцарския град Нюшател изчисли, че актуалната стойност на халфа за момента е 96.5 милиона евро. Това е по-ниска сума от договорената откупна клауза между двата клуба - 120 милиона евро.

Четирима други играчи се нареждат зад бразилския футболист и са оценени над 50 милиона евро. Дани Себайос, който играе под наем от Реал (Мадрид) в Арсенал, е втори в класацията с оценка от 65.7 милиона евро. Следват Мартин Йодегаард, изпратен от Реал (Мадрид) в Реал Сосиедад с оценка от 57.3 милиона евро, и Хари Уилсън в Борнемут от Ливърпул е оценен на 54.0 милиона евро.

Петият и последен с оценка над 50 милиона евро е аржентинският таран Мауро Икарди, под наем в ПСЖ от Интер с конкретна стойност 50.8 милиона евро.

Най-много футболисти в топ 10 има Реал (Мадрид). Освен споменатите Себайос и Йодегаард, третият е Ашраф Хакими, който играе в Борусия (Дортмунд) и заема осма позиция.