Русия записа измъчена и ценна домакинска победа срещу Казахстан с 1:0 в мач от група I на квалификациите за Евро 2020. Единственото попадение в Калининград реализира натурализираният бразилец Марио Фернандес (89) с глава след центриране от фаул на Александър Головин. Преди това играчите на „Сборная“ направиха куп пропуски. След успеха руснаците са втори в групата с 15 точки. Казахстан остава на четвърто място със 7 точки.

В същото време Белгия продължава с убедителните си изяви и смачка като гост Шотландия с 4:0 в Глазгоу. „Червените дяволи“ решиха всичко още през първото полувреме. Ромелу Лукаку (9) откри след контраатака и подаване на Кевин Де Бройне, който след това центрира за Томас Вермаелен (24), удвоил аванса на гостите. Тоби Алдервейрелд (32) направи резултата класически с глава след центриране от корнер на Де Бройне (82), реализирал сам последния гол с удар от границата на наказателното поле.

Футболистите на Роберто Мартинес са безгрешни до момента и оглавяват групата с пълен актив от 18 точки и голова разлика 19:1, крачейки уверено към Евро 2020. Шотландците са пети с едва 6 точки.

Кипър пък се разправи с аутсайдера Сан Марино и го срази с 4:0 като гост, за да събере 7 точки на третата позиция. Сан Марино е на дъното без спечелена точка.