Ливърпул победи с 1:0 при визитата си на втородивизионния Блекбърн в преиграване и се класира за 1/2-финалите на турнира ФА Къп – Купата на Англия. В първия мач на „Анфийлд” съперниците бяха завършили 0:0 точно преди месец. В спор за място на финала мърсисайдци ще срещнат Астън Вила на 19 април (неделя) от 17:00 часа българско време. В другия 1/2-финал един срещу друг ще се изправят Рединг и Арсенал ден по рано от 19:20 часа българско време.

Бразилецът Филипе Коутиньо (70) се превърна в герой за мърсисайдци в преиграването, след като реализира победния за тях гол в 70-ата минута след асистенция на Джордан Хендерсън. Победата бе частично помрачена за гостите от контузията на Сако, който бе заменен принудително от Коло Туре още в 28-ата минута.

Домакините така не съумяха да намерят пролука пред сгъстената отбрана на Ливърпул за изравнителен гол и отпаднаха от надпреварата. В 90-ата минута Стърлинг направи за смях цялата отбрана на противника и пропусна от няколко метра да реализира втори гол за гостите. В последните секунди стражът на домакините Истууд бе на косъм да изравни след включване при корнер, но силният му удар бе спасен от Миньоле.

С днешния успех воденият от Брендън Роджърс тим прекъсна и негативната си серия от 2 поредни загуби, които допусна срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Блекбърн - ЛИВЪРПУЛ 0:1
0:1 Филипе Коутиньо (70)
0.9zLI.jpg