Бразилският нападател Клео стана първият играч от 21 години насам, който преминава от единия белградски гранд в другия, след като осъществи свободен трансфер от Цървена звезда в Партизан.

Клео, който вкара 12 гола за 24 мача за “звездашите” през последния сезон, последва примера на бившия югославски национален халф Горан Милойевич.
 
Бразилецът обяви, че очаква феновете на Цървена звезда, чиято вражда с привържениците на Партизан е известна из цяла Европа, да разберат и приемат решението му.
 
По-рано този месец трима ултраси на Зведа бяха арестувани за нападение над бившия капитан на “черно-белите” Саша Илич и неговата бременна съпруга в белградски ресторант.
 
Според сръбските медии Клео ще се нуждае от охрана за себе си и своето семейство след трансфера. Цървена звезда, който е носител на КЕШ за 1991 г., е в сериозна финансова криза и се наложи да освободи голяма част от титулярите си.
 
Дълговете на клуба към неговите кредитори се оценяват на 30 милиона евро и в един момент от миналия сезон бяха прекъснати водоснабдяването и телефоните на клуба./БЛИЦ