"Селесао" гостува на Уругвай в Монтевидео на 6 юни, а 4 дни по-късно приема Парагвай в квалификационни срещи за Мондиал 2010 в ЮАР. Малко след това отборът ще се включи в турнира за Купата на конфедерациите, който ще се проведе в ЮАР от 14 до 28 юни. 

Роналдиньо преживява трудни времена в Милан, след като премина в италианския гранд миналото лято с трансфер от Барселона. Плеймейкърът така и не може да се приспособи към "Серия А" и често остава на скамейката на резервите на "росонерите". Роналдо пък впечатлява с изявите си в бразилския Коринтианс след повече от едногодишно отсъствие от терените заради тежка контузия. Въпреки отличната си форма обаче Феномена е пренебрегнат от Дунга. Адриано пък наскоро подписа с друг бразилски отбор - Фламенго, след като по свое желание напусна италианския шампион Интер. Вратарят на Рома Дони, който се възстановява от контузия е друго липсващо име в състава на Дунга. В същото време, сред избраниците на селекционера на "златистите" са звездите на Милан Кака и Пато, както и тези на Манчестър Сити Робиньо и Елано, а също и халфът на Фиорентина Фелипе Мело и нападателят на бразилския Интернасионал Нилмар.

Ето пълния списък на Дунга:

Вратари:
Жулио Сезар (Интер), Гомеш (Тотнъм), Виктор (Гремио)

Защитници:
Майкон (Интер), Даниел Алвеш (Барселона), Алекс (Челси), Жуан (Рома), Лусио (Байерн Мюнхен), Луизао (Бенфика), Клебер (Интернасионал), Андре Сантош (Коринтианс)

Полузащитници: Андерсон (Манчестър Юнайтед), Жилберто Силва (Панатинайкос), Жосуе (Волфсбург), Рамиреш (Крузейро), Елано (Манчестър Сити), Фелипе Мело (Фиорентина), Жулио Баптища (Рома), Кака (Милан)

Нападатели:
Алешандре Пато (Милан), Луиш Фабиано (Севиля), Нилмар (Интернасионал), Робиньо (Манчестър Сити). /БЛИЦ