ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Италия – Бразилия
 
Бразилия посреща Италия в мач от Група “А” на Купата на Конфедерациите, който трябва да определи победителя в потока. И двата отбора имат по шест точки от два мача.
 
Халфът на “селесао” Паулиньо може да пропусне двубоя с “адзурите” заради усукан глезен. Централният защитник Давид Луис най-вероятно ще играе, въпреки че носът му беше счупен по време на мача с Мексико.
 
Селекционерът на Италия Чезаре Прандели трябва да прекрои полузащитата на тима си, тъй като Андреа Пирло има контузия. Даниеле де Роси е наказан и най-вероятно като титуляри ще се появят Клаудио Маркизио и Албберто Акуилани.
 
СЕЛЕКЦИОНЕРИТЕ
Чезаре Прандели (Италия): “Играем при много високи температури и двата дни почивка ни позволиха да презаредим батериите преди мача с Бразилия. Спечелихме важен мач срещу Япония (4:3), но в другите мачове трябва да бъдем по-организирани и внимателни.”
 
Луис Фелипе Сколари (Бразилия): “Има какво да подобрим в играта си, но съм доволен от духа, единството и силата на тима. Феновете също видяха това и се увериха, че градим солиден отбор.”
 
Италия – Бразилия
 
Днес от 22:00 часа
bnt1.jpg
Салвадор, “Фонте Нова”
Съдия: Равшан Ирматов (Узбекистан)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Италия: Джанлуиджи Буфон, Иняцио Абате, Андреа Бардзали, Джорджо Киелини, Матия де Шилио, Клаудио Маркизио, Алберто Акуилани, Рикардо Монтоливо, Себастиан Джовинко, Стефан ел Шаарави, Марио Балотели
Контузен: Андреа Пирло
Наказан: Даниеле де Роси
 
Бразилия: Жулио Сезар, Даниел Алвес, Давид Луис, Тиаго Силва, Фелипе Луис, Ернанес, Луис Густаво, Лукас Моура, Оскар, Неймар, Фред
Контузен: Паулиньо
Наказани: няма
 
ДОСЕГАШНИ СРЕЩИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
16.06.1938 г., световно първенство
Италия – Бразилия 2:1
25.04.1956 г., контрола
Италия – Бразилия 3:0
01.07.1956 г., контрола
Бразилия – Италия 2:0
12.05.1963 г., контрола
Италия – Бразилия 3:0
21.06.1970 г., световно първенство
Бразилия – Италия 4:1
09.06.1973 г., контрола
Италия – Бразилия 2:0
31.05.1976 г., контрола
Бразилия – Италия 4:1
24.06.1978 г., световно първенство
Бразилия – Италия 2:1
05.07.1982 г., световно първенство
Бразилия – Италия 2:3
14.10.1989 г., контрола
Италия – Бразилия 0:1
17.07.1994 г., световно първенство
Бразилия – Италия 0:0 (Бразилия печели след дузпи)
08.06.1997 г., контрола
Италия – Бразилия 3:3
10.02.2009 г., контрола
Бразилия – Италия 2:0
21.06.2009 г., Купа на Конфедерациите
Бразилия – Италия 3:0
21.03.2013 г., контрола
Бразилия – Италия 2:2
Баланс: 15 мача, 5 победи за Италия, 3 равенства, 7 победи за Бразилия, г.р. 21:26
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Бразилия е в серия от шест мача без загуба в мачовете срещу Италия. Последният успех на “адзурите” срещу “селесао” е от световното първенство през 1982 г. – 3:2 след хеттрик на Паоло Роси.
* Бразилия спечели единстветата среща от Купата на Конфедерациите между двата тима, който се игра преди 4 години. Успехът с 3:0 дойде след две попадения на Луис Фабиано и автогол на Андреа Досена.
* “Селесао” постави нов рекорд на турнира, след като спечели 9 поредни мача.
* Бразилия няма загуба в мачовете си от Купата на Конфедерациите, в които вкара първия гол – 19 победи и 2 равенства.
* Италия няма загуба в последните си 4 мача (4 победи и 4 равенства). Последното поражение на “адзурите” беше през ноември от Франция.
* В последните си 16 мача Италия не допусна гол само в мачовете си срещу Чехия, Малта и Сан Марино.
* Марио Балотели вкара за “адзурите” в предишните два мача от групата. Той е вторият най-млад играч, вкарал 10 гола за Италия. Рекордът се държи от двукратния световен шампион Джузепе Меаца.
 
 
Япония – Мексико
 
Япония и Мексико излизат в мач от Група на “А” Купата на Конфедерациите с една и съща цел. Двата тима загубиха първите си две срещи на турнира и сега ще се опитат да не завършат на последно място в групата.
 
“Сините самураи” ще бъдат без наказания си капитан Макото Хасебе, който получи жълти картони в предишните мачове от турнира. Най-вероятният му заместник в халфовата линия е Хаджиме Хосогай.
 
В същого време Хорхе Торес Нило може да загуби мястото си в защитата на Мексико след слабото си представяне при загубата с 0:2 от Бразилия.
 
Карлос Салсидо може да изиграе 116-ия си мач за “ацтеките”, запълвайки мястото на левия бек. Анхел Рейна най-вероятно ще заеме мястото му в полузащитата.
 
СЕЛЕКЦИОНЕРИТЕ
Хосе Мануел де ла Торе (Мексико): “Независимо от резултата на мача с Япония, аз няма да загубя доверието на моите играчи и на моите шефове. Заради нашата чест искам да спечелим. Не искаме да си тръгнем без спечелени точки, след като целта ни беше съвсем различна.”
 
Алберто Дзакерони (Япония): “Японският футбол все още е в началото на своето развитие, но в последните години прави огромни крачки напред. Според мен отборът израства и се подобрява. Целта е да съкратим разликата с големите имена във футбола.”
 
6777.jpgЯпония – Мексико
 
Днес от 22:00 часа
Бело Оризонте, “Минейрао”
Съдия: Феликс Брих (Германия)
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Япония: Ейджи Кавашима, Мацуто Учида, Ясухико Коно, Мая Йошида, Юто Нагатомо, Хаджиме Хосогай, Ясухито Ендо, Шинджи Оказаки, Кейсуке Хонда, Шинджи Кагава, Риоичи Маеда
Контузени: няма
Наказан: Макото Хасебе
 
Мексико: Хосе Корона, Ирам Миер, Франсиско Родригес, Ектор Морено, Карлос Салсидо, Херардо Торено, Анхел Рейна, Джовани дос Сантос, Хесус Савала, Андрес Гуардадо, Хавиер Ернандес
Контузени: няма
Наказани: няма
 
ДОСЕГАШНИ СРЕЩИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ
29.05.1996 г., контрола
Япония – Мексико 3:2
31.05.1998 г., контрола
Япония – Мексико 1:2
05.02.2000 г., контрола
Япония – Мексико 0:1
16.06.2005 г., Купа на Конфедерациите
Мексико – Япония 2:1
Баланс: 4 мача, 1 победа за Япония, 3 победи за Мексико, г.р. 5:7
 
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Мексико няма загуба от Япония в последните три мача между двата отбора.
* “Ацтеките” обърнаха “сините самураи” за успеха с 2:1 в последния мач между двата тима. Това беше преди 8 години в среща от Купата на Конфедерациите.
* И четирите мача между двата тима са решени с един гол разлика.
* Япония не беше губила първите си два мача на голям турнир от Копа Америка 1999, когато започна с поражения срещу Перу и Парагвай. Тогава азиатците направиха равен с Боливия в последния си мач.
* “Сините самураи” спечелиха само един от последните си шест официални мача.
* Мексико победи в само един от последните си 11 мача (8 равенства и 2 загуби).
* “Ацтеките” вкараха само два гола в последните си 6 официални мача, като само един от тях беше от игра – на Алдо де Нигрис срещу Ямайка в световна квалификация на 4 юни.
* Мексико е на път да не спечелени нито една точка на Купата на Конфедерациите за втори път в историята. “Ацтеките” загубиха и трите са мача на турнира през 2002 г. Това е пета поява на “Ел Триколор” на Купата на Конфедерациите.