Бразилия победи Аржентина с 3:1 като гост и се класира за световното първенство в ЮАР догодина. Момчетата на Карлос Дунга вече имат 30 точки преди оставащите три кръга от борбата в зона Южна Америка. Бразилия е на първо място с 3 точки повече от Чили и Парагвай и с 10 пред заемащия пето място Еквадор. В същото време, отборът на Диего Марадона е в доста деликатна позиция, като заема четвърта позиция с 22 точки - 2 повече от Колумбия и Еквадор. Първите 4 отбора се класират директно за Мондиал 2010, докато петият трябва да играе бараж с четвъртия от зона КОНКАКАФ.

В герой за бразилците се превърна нападателят на Севиля Луиш Фабиано, който отбеляза два гола. Гостите поведоха с попадение на защитника Луизао в 24-ата минута. Той бе точен с глава след центриране от фаул на Елано. В 31-ата минута тимът на Карлос Дунга удвои аванса си. След изпълнение на фаул се стигна до разбъркване пред вратата на Аржентина, Майкон стреля, вратарят на домакините Андуяр изби, но топката попадна в Луиш Фабиано, който отблизо нямаше как да сбърка - 0:2.

Домакините върнаха едно попадение в 65-ата минута, когато Хесус Датоло с мощен изстрел отдалеч не остави шансове на Жулио Сезар. Три минути по-късно обаче бразилците отново се оказаха с два гола преднина. Луиш Фабиано получи прекрасен извеждащ пас от Кака и хладнокръвно преодоля Андуяр за 1:3.
Това бе първата домакинска загуба на Аржентина в мач от световни квалификации от 1993 година, когато бяха разгромени с 0:5 от Колумбия в Буенос Айрес./БЛИЦ

Аржентина – Бразилия 1:3
0:1 Луизао (24), 0:2 Луиш Фабиано (31), 1:2 Датоло (65), 1:3 Луиш Фабиано (68)

Аржентина: Андуяр, Санети, Домингес, Отаменди, Хайнце, Маскерано, Макси Родригес (46-Агуеро), Датоло, Верон, Меси, Тевес (70-Диего Милито)

Бразилия: Жулио Сезар, Майкон, Лусио, Луизао, Андре дош Сантош, Жилберто Силва, Фелипе Мело, Елано (69-Даниел Алвеш), Кака, Робиньо (69-Рамиреш), Луиш Фабиано (76-Адриано)

Жълти картони: Маскерано, Верон (Аржентина); Луизао, Жилберто Силва, Кака, Луиш Фабиано, Рамиреш (Бразилия)
Съдия: Оскар Руис (Колумбия)
Стадион: "Гиганте де Ароито", Росарио