Бразилия победи с 2:0 Габон като гост в приятелска среща. Двубоят се игра на стадион “Омар Бонго” в столицата Либревил при много лоши условия. Преди двубоя се разрази буря, която наводни терена и той се превърна в кална нива. Двубоят започна с 18 минути закъснение заради токов удар. Бразилия игра без основна част от титулярите си – Кака, Марсело, Даниел Алвес и Неймар. Халфът на Тотнъм Раниере Сандро откри резултата в 12-ата минута, възползвайки се от грешка на защитник, който не успя да избие топката заради калния терен.

В 33-ата минута нападателят на Нанси и Габон Ерик Мулунги бе близо да изравни, но вратарят Диего Алвес успя да закачи топката и тя се отби от гредата. Само две минути след това "златистите" реализираха втори гол. Халфът на Лацио Ернанес направи добавка с глава, след като вратарят на домакините Овоно бе отразил лошо удар на Жонас. В 70-ата минута топката отново срещна гредата на вратата на Габон, този път след удар на Бруно Сезар.

Габон - Бразилия 0:2
0:1 Сандро (12), 0:2 Ернанеш (35)

Габон:
Овоно, Мундунга, Ебанега, Манга, Мусона, Палун, Биого, Маринда, Мулунги, Обамеянг, Мейе (Кузен, Нгуема, Зита, Мубамба)

Бразилия: Диего Алвес, Фабио да Силва, Луизао, Давид Луис, Адриано Корея, Сандро, Елиас, Ернанес, Бруно Сезар, Жонас, Хълк (Клебер, Вилиан, Дуду, Тиаго Силва, Лукас, Алекс Сандро)