Италия ще е в една група с Бразилия, а Испания ще срещне Уругвай в за Купата на Конфедерациите. Пълният жребий ще се тегли в събота, но генералният секретар на ФИФА Жером Валк разкри интригуващите двойки.

„Тъй като Бразилия и Испания са поставени, това значи, че Италия ще бъде в група „А” с Бразилия, а Уругвай ще е в група „Б”, защото не може да бъде в една група с Бразилия”, обясни Валк.

Домакин на турнира е Бразилия като генерална репетиция за Мондиал 2014. Световната централа реши, че Бело Оризонте, Бразилия, Форталеза, Ресифе, Рио де Жанейро и Салвадор ще приемат двубоите от осемстранния турнир, въпреки че някои от стадионите няма да са готови 4 месеца преди началото на надпреварата.

Според наредбите на ФИФА съоръженията трябва да са готови 6 месеца преди началото на официалните състезания, но този път централата в Цюрих смекчи условията и даде на домакините допълнителни 8 седмици. Турнирът стартира на 15 юни 2013 г. Засега сигурни участници са Италия, Япония, Мексико, Таити и Уругвай. Към тях ще се присъединят домакинът Бразилия, световният шампион Испания и носителят на Купата на Африканските нации, които ще бъде определен в началото на следващата година.