Доверието към националния селекционер на Бразилия Мано Менезес спадна значително след загубата от Мексико с 1:2 във финала на олимпийския турнир по футбол в Лондон.

Повечето от специалистите в южноамериканската страна вече не вярват, че 50-годишният специалист може да изведе отбора до титлата на домашното Световно първенство през 2014 година. Логично най-споменаваното име за заместник на Менезес е бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола, съобщава каталунското издание sport.es.

Един от най-големите вестници в Бразилия "Lance" дори започна кампания за привличането на Гуардиола за национален селекционер. Вестник “Estado de Sao Paulo” пък пусна анкета, в която 80% от гласувалите искат 41-годишния испанец да поеме “Селесао”. Това обаче едва ли ще се случи, докато президент на Бразилската футболна федерация е Рикардо Тейшейра, който е най-яростният привърженик на Менезес.

Легендата Роналдо, който е член на Организационния комитет за Мондиал 2014, също изказа подкрепата си за назначение на Гуардиола.

Утре вечер от 21:45 часа българско време Бразилия ще гостува на Швеция за контрола в Стокхлм.