ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Бразилската футболна федерация получи предложение да смени три от петте си звезди, посветени на световните им титли, със сърца в знак на почит към Пеле, който в момента се лекува в местна болница. Краля на футбола е единственият футболист в историята, печелил три Световни първенства - през 1958-а, 1962-ра и 1970-а със “Селесао”.

Идеята е на президента на Южноамериканската конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес, който я обяви по време на събитие в Доха в чест на бразилската легенда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

“Като КОНМЕБОЛ, ние предлагаме на Бразилската футболна конфедерация, за да може Пеле да живее завинаги на фланелката на всички, които обичаме футбола, три от звездите да бъдат заменени с три сърца. За да знаят всички, че той доведе до това да се роди “жого бонито”, въпреки че той не беше единственият архитект на трите световни титли, защото футболът е отборен спорт. Ние, страните, които сформират КОНМЕБОЛ, искаме да отдадем тази почит в името на мястото, откъдето идва Пеле (Трес Корасойнс - б.р.) и където се родиха “жого бонито” и футболът. Той е звезда, която вече живее в сърцата на всички нас. Сила и дълъг живот за Краля.

Пеле беше причина за вдъхновение, защото с него се роди номер 10. Истинската фланелка на майстора, звездата, идола, свръхнадарения. След него има още много причини за вдъхновение, но Пеле е несравним. Ние сме до него в мача, който играе в момента. Сега е подходящият момент, за да му отдадем почит отново, и той знае, че ще живее в сърцето на всеки, който обича футбола. Нашата работа е хората да продължат да знаят за Пеле и да го обичат”, заяви Алехандро Домингес.

Припомняме, че здравето на Пеле бе сериозно влошено в последните седмици, а в родината му не спряха да се молят за живота му. Футболистите от националния тим също излизаха със специален транспарант в чест на Пеле и се очаква идеята на шефа на КОНМЕБОЛ да бъде сериозно обмислена.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК