Бразилия победи като домакин Парагвай с 2:1 в световна квалификация от зона Южна Америка и оглави еднолично класирането в групата. Малко изненадващо “гуараните” поведоха в резултата с гол на Кабаняс още в 25-ата минута. Все пак до края на полувремето “кариоките” успяха да стигнат до равенството благодарение на звездата на Манчестър Сити Робиньо, който бе точен за 1:1 в 41-ата минута.

http://cache.daylife.com/imageserve/0b4XcUb2IS6Z7/610x.jpgСлед почивката възпитаниците на Карлос Дунга вдигнаха оборотите и атаките към вратата на Парагвай се заредиха една след друга. Така в 50-ата минута с гол на Нилмар се стигна до пълен обрат в резултата и Бразилия поведе с 2:1. До края на мача Селесао продължи да доминира, но така и не можа да материализира превъзходството си с ново попадение.

С победата си Бразилия вече е едноличен лидер в зона Южна Америка с актив от 27 точки. Парагвай пък се смъкна трето място след поражението, като изостава на 3 точки от Робиньо, Кака и компания и на 2 от възкачилият се на втора позиция тим на Чили. /БЛИЦ