Бразилия ще бъде домакин на Копа Америка през 2015 г., както и на Мондиал 2014 и олимпийските игри през 2016 г. Футболната федерация на страната охвърли молбата на Чили да поеме организацията на континенталния футболен турнир на Южна Америка.
 
Заради ротационната система на домакинство, която се практикува от КОНМЕБОЛ (футболната конфедерация на Южна Америка), Бразилия трябваше да приеме Копа Америка след 4 години. Възникнаха съмнения, че инфраструктурата на страната няма да издържи на организацията на три големи спортни форума в три поредни години.
 
Чили трябва да приеме Копа Америка 2019, но бившият президент на страната Мишел Бачелет започна консултации през 2009 г. относто възможността на размяна на домакинството с Бразилия. Сега обаче бразилските футболни власти окончателно са се отказали от варианта.
 
“Копа Америка 2015 ще се проведе в Бразилия, в това няма съмнение. Вече е решено. Чили ще домакинства на турнира през 2019 г.”, заяви президентът на КОНМЕБОЛ Николас Леос. През юли тази година Аржентина ще приеме футболния шампионат на Южна Америка./БЛИЦ