Бразилия победи Аржентина с 2:0 в контрола в Пекин. Двата латино гранда изиграха интересен мач за феновете си в китайската столица, въпреки замърсения въздух в града.
 
Селексионерът на Бразилия Карлос Дунга заложи на повече нови имена, а освен Неймар, Давид Луис и Оскар, в групата му бяха ветераните Кака и Робиньо. Аржентина игра с голяма част от титулярите си, а Тата Мартино остави Гонсало Игуаин на пейката и игра с двама в атака - Меси и Агуеро.
 
Двубоят започна с два пропуска на Агуеро, а около 20-ата минута на мача отново той и Ди Мария пропуснаха да вкарат.
 
Бразилия се възползва от това и откри резултата с попадение на Диего Тардели, негово първо за "селесао".
 

След половин час игра Неймар премина трима защитници на "гаучосите", но стреля встрани.
 

Съотборникът му в Барселона Лионел Меси можеше да изравни в 41-ата минута, когато изпълни дузпа, отсъдена за пресилен фаул срещу Анхел ди Мария. Вратарят на Бразилия обаче усети посоката и отби слабия удар на Меси.
 

Втората част започна с пропуски на Филипе Луис и Неймар за Бразилия и Ди Мария за Аржентина.
 
Бразилия имаше претенции за дузпа след час игра, когато Неймар бе съборен от Демикелис, но реферът Фан Ки постави нарушението на границата на наказателното поле.
 
Малко след това Тардели вкара за 2:0, възползвайки се от грешка в защитата на Аржентина и отбеляза с глава.
 


Аржентина можеше да намали в 71-ата минута, но Игуаин пропусна добра възможност, а минути по-късно вратарят на Бразилия Джеферсън спаси с мъка удар на Меси от пряк свободен удар. Героят на Бразилия Диего Тардели напусна в 82-ата минута на мача, за да отстъпи място на друга позабравена звезда - Рикардо Кака.
 
До края на мача двата тима не успяха да се изненадат и не сътвориха нищо интересно пред двете врати, с изключение на удар на Неймар, който попадна в ръцете на Ромеро. Капитанът на "селесао" даде лентата на Кака в продължението на мача и напусна накуцвайки, за да бъде заменен от Робиньо.
 
Победата за Бразилия е втора в последните три мача с Аржентина. Последният успех на "гаучосите" е 4:3 от юни 2012 година.

ss.jpg