Рекордьорът по спечелени световни титли приключи черната си серия от 33 години срещу Уругвай и след разгромната си победа като гост на “урусите” направи важна крачка по пътя си към Мондиал 2010 в ЮАР.

http://cache.daylife.com/imageserve/00w8gwYarP0jU/610x.jpgГоловете за водения от Карлос Дунга тим на “кариоките” пред 55 000 зрители на стадион “Сентенарио” вкараха Дани Алвеш в 12-ата, възползвайки се от грешка на вратаря Виера, Жуан в 36-ата с глава, Луиш Фабиано в 52-ата след чудесна асистенция на сигурното ново попълнение на Реал Мадрид Кака, който пък от дузпа в 75-ата минута на мача оформи крайното 4:0. В 64-ата Фабиано получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко на терена, а Диего Форлан и компания също завършиха с намелен състав след изгонвато на Максимилиано Перейра.

След първата си победа в Монтевидео от 1976 година насам “Селесао” вече има преднина като лидер от 7 точки пред намиращия се на 5-а позиция Уругвай, чийто шансове за директно класиране на Световното догодина намаляха драстично. /БЛИЦ