Без голямата си звезда Неймар, който е контузен, петкратният световен шампион Бразилия спечели убедително с 3:0 при визитата си на домакина на Мондиал 2018 това лято Русия в контрола, която се игра на стадион „Лужники” в Москва.

През първата част домакините и възпитаниците на Тите не успяха да реализират нито едно от създадените си положения. По-активни бяха гостите, като пропуски направиха Габриел Жезус, Даниел Алвеш и Вилиан. Александър Самедов, Фьодор Смолов и Роман Зобнин от домакините не намериха целта.

Малко след почивката защитникът на Интер Жоао Миранда (53) изведе Селесао напред в резултата след добавка. След това Паулиньо направи порпуск, а „кариоките” получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Александър Головин задържа с ръка Паулиньо, а халфът на Барселона Филипе Коутиньо (62-дузпа) бе точен от бялата точка, удвоявайки аванса на гостите.

Паулиньо (66) пък оформи крайния резултат в мача, възползвайки се от асистенция на Вилиан от Челси. До края на срещата Сборная не можа да стигне дори до почетно попадение.