Бразилия разгроми Панама с 4:0 в контрола, която бе част от подготовката за предстоящото Световно първенство. Зрителите на “Ещадио до Говерно до Ещадо де Гояс” в Сеара Дурада видяха мач на една врата, в който домакините имаха тотално превъзходство. Бразилците записаха осма последователна победа, а до световните финали ще премерят сили единствено със Сърбия (6 юни), преди да излязат срещу Хърватия в мача на откриването на 12 юни.

Головата фиеста бе открита от Неймар, който се разписа в 27-ата минута, а в 40-ата защитникът Даниел Алвес покачи на 2:0. Хълк (46) направи преднината на “селесао” класическа след асистенция с фамозно изпълнение с пета на Неймар. Резервата Вилиан фиксира крайното 4:0 в 73-ата минута.

Броени секунди след това реферът Раул Ороско (Колумбия) изгони футболист на Панама за нарушение в наказателното поле, но по неизвестни причини не отсъди дузпа за Бразилия.

Междувременно селекционерът на бразилците Луис Фелипе Сколари определи кои ще бъдат изъплнителите на дузпите, ако има такива по време на турнира. Основният изпълнител ще бъде Неймар, втори избор е Фред, а след това са Марсело и Давид Луис.
Неймар ще бъде и основен изпълнител на свободни удари от близко разстояние. По-далечните ще бъдат поверени на Давид Луис.

Бразилия:
Жулио Сезар, Дани Алвес, Давид Луис, Марсело, Данте, Рамирес, Луис Густаво, Оскар, Фред, Хълк, Неймар (Ернанес, Майкон, Максуел, Жо, Вилиан, Енрике)