Бразилия победи САЩ с класическото 3:0 във втората си среща от група “Б” на турнира за купата на Конфедерациите. Попаденията отбелязаха Фелипе Мело в 6-ата минута, Робиньо в 19-ата и Майкон в 62-ата минути. 

С успеха “селесао” оглави класирането в групата с две победи от два мача, но Италия също може да събере шест точки при успех над Египет в късния мач.

През първото полувреме Бразилия доминираше на терена, а САЩ не организира нито една по-сериозна атака. В 6-ата минута Мело получи добро подаване от Майкон и откри резултата след удар с глава. В 19-ата минута Робиньо удвои след хубава атака, в която бразилците с пет паса матираха отбраната на САЩ.

След отбелязването на попадението Робиньо спря пред журналистите и операторите, като дори успя да каже няколко думи пред микрофона на една от медиите.

През втората част американците започнаха по-често да атакуват, но още в 57-ата минута останаха с човек по-малко след червен картон на Саша Клейстан, който влезе грубо в краката на Рамирес.

В 62-ата минута бразилците стигнаха до трето попадение, а негов автор стана Дъглас Майкон. Момчетата на Дунга отново направиха блестяща атака, Кака намери с хубав пас Майкон, който от малък ъгъл в наказателното поле прати топката с мощеш шут във вратата на Хауърд. Седем минути преди края Феилхабер удари гредата. Малко след това гредите в актива на Щатите станаха две, след изпълнение на корнер и засичане на кълбото от Кейси./БЛИЦ