Бразилия победи с минималното 1:0 Гана в контрола, играна на стадиона на Фулъм - "Крейвън Котидж" в Лондон. Единственото попадение в проверката реализира Леандро Дамиао малко преди почивката.

През първото време играта беше равностойна. В 4-ата минута Лусио обстрелва стража на Гана, но неточно. В 26-ата бразилците вкараха гол чрез Дамиао, но се оказа, че играчът на Интернасионал е бил в положение на засада и попадението не беше зачетено.

В 34-ата Гана остана в намален състав и доигра мача с 10 човека. Опаре бе изгонен за закъсняло влизане в краката на Лусио. Бразилците веднага се възползваха от ситуацията и първо Неймар пропусна да вкара от изгодна позиция. В 45-ата минута обаче Фернандиньо пусна отличен извеждащ пас към Леандро Дамиао, който останал очи в очи с вратаря Адам Кварасей го преодоля за 1:0.

През второто полувреме бразилците така и не успяха да се възползва от численото си предимство и да стигнат до нов гол във вратата на противника. С пропуски се отчетоха Неймар, Роналдиньо, Лусио, Хълк, както и звездата на Милан Алешандре Пато.