ВСИЧКО ОТ КОПА АМЕРИКА В БЛИЦ - ТУК! 

Бразилия направи 1:1 с Колумбия в мач от група „D“ на Копа Америка 2024 в Санта Клара (щат Калифорния). Резултатът беше достатъчен на двата отбора, за да се класират за четвъртфиналите. Това предизвика съмнения във феърплея, но развитието на срещата ги разсея.. Равенството означава, че „Лос Кафетерос“ продължават серията си от 26 поредни двубоя без загуба (20 победи и 6 равенства).

След ремито Колумбия завърши на първо място в групата със 7 точки и на четвъртфиналите ще срещне Панама, докато Бразилия (5 т.) като втори ще се изправи срещу впечатляващия и безгрешен до момента тим на Уругвай, воден от Марсело Биелса. Освен това „селесао“ ще бъде без голямата си звезда Винисиус Жуниор, който ще изтърпи наказание за натрупани жълти картони. Футболистът на Реал (Мадрид) в шестата минута удари с лакът по лицето Хамес Родригес и беше официално предупреден от съдията Хесус Валенсуела (Венецуела).

В първите минути на мача Родригес стреля опасно от фаул, но топката разтресе напречната греда на вратата на Алисон Бекер и излезе в аут. Пряк свободен удар стана повод за откриването на резултата. В 12-ата минута Рафиня изпълни перфектно статичното положение, за да даде аванс на Бразилия. Преди почивката Хамес Родригес отново опита късмета си от фаул, но Алисон успя да избие. Вратарят на Ливърпул обаче все пак извади топката от мрежата си в добавеното време на първата част, когато хубав извеждащ пас на Джон Кордоба намери защитника Даниел Муньос, който вкара третия си гол за националния отбор и изравни за 1:1.

Четвърт час след началото на второто полувреме Рафиня беше близо до повторение на гола си, но този път топката мина на сантиметри от вратата. „Лос Кафетерос“ отговориха с удар с глава на Кордоба, който не успя да затрудни особено Алисон. Шест минути преди края Рафаел Сантос Боре беше близо до победно попадение за Колумбия, но ударът му след центриране на Луис Диас не уцели вратата.

В другия мач от групата Коста Рика победи Парагвай с 2:1 и завърши на трето място с четири точки. Успехът дойде след два ранни гола. Франсиско Калво откри още в третата минута, а четири по-късно Йосимар Алкосер удвои. „Гуараните“, които финишираха последни без спечелен точков актив, върнаха едно попадение чрез Рамон Соса в 55-ата минута.