Парагвай изтърва два гола аванс и завърши 2:2 с петкратния световен шампион Бразилия в квалификация от зона Южна Америка за Мондиал 2018 в Русия.

„Селесао” игра в Асунсион без наказания капитан Неймар и защитника Давид Луис, а още в 10-ата минута селекционерът на Парагвай Рамон Диас извърши принудителна смяна, след като Хорхе Бенитес се контузи и бе заменен от ветерана Роке Санта Крус.

Съперниците по веднъж нацелиха гредата и след това се стигна до първия гол в мача, дело на нападателя на Инголщат Дарио Лескано (40) след пас на Едгар Бенитес.

Малко след почивката същият този Едгар Бенитес (49) удвои преднината на „гуараните”, след като засече центриране на Ричард Ортис. Рикардо Оливейра (79) намали с добавка, след като Хусто Вийяр изби силен шут на влезлия в игра на почивката Хълк. Бранителят на Барселона Даниел Алвеш (90+2) пък се превърна в герой за гостите с изравнителния си гол в последните секунди.

След равенството Бразилия и Парагвай имат по 9 точки, но „кариоките” са шести заради по-добрата си голова разлика, а „гуараните” са седми. Начело е Уругвай с 13 точки, колкото има и вторият Еквадор, който е с по-лоша голова разлика.