Ясни са осемте групи за световното първенство в ЮАР, което ще се проведе през лятото на 2010 година. Тегленият в Кейптаун жребий отреди в "Групата на смъртта" да попаднат Бразилия, Португалия и Кот д`Ивоар. Четворката допълва КНДР (Северна Корея).

На 11 юни със срещата ЮАР - Мексико ще бъде открито първенството. На същата дата ще се изиграе и другата среща от Група "А" - Уругвай - Франция.

Световният шампион Италия започва защитата на титлата си срещу Парагвай. Със "Скуадра адзура" в Група "F" са още Нова Зеландия и Словакия, като задачата на италианците да прескочат групата изглежда много лесна.

Англия също извади късмет при жребия, падайки се със САЩ, Алжир и Словения.

Задачата на Германия не изглежда никак лесна, тъй като с Бундестима в Група "D" попаднаха Австралия, Сърбия и Гана.

Както и през 1994 година, Аржентина, Нигерия и Гърция се паднаха в едва група. И докато в САЩ България допълваше четворката, сега това ще прави Южна Корея.

Общо 3254 души участваха в процедурата по тегленето на жребия, на който имаше 2000 специални гости, плюс 1700 акредитирани журналисти. Над 200 милиона телевизионни зрители от 200 страни наблюдаваха церемонията в директни предавания. Слово при тегленето на жребия отправи чрез видео връзка легендарният южноафриканец Нелсън Мандела, а малко след него думата взе президентът на ФИФА Сеп Блатер, заедно с президента на ЮАР Джейкъб Зума. Президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете изнесе на сцената в Кейптаун трофея - Световната купа. /БЛИЦ

ГРУПА "А"
1.ЮАР
2.МЕКСИКО
3.УРУГВАЙ
4.ФРАНЦИЯ

ГРУПА "В"
1.АРЖЕНТИНА
2.НИГЕРИЯ
3.ЮЖНА КОРЕЯ
4.ГЪРЦИЯ


ГРУПА "C"
1.АНГЛИЯ
2.САЩ
3.АЛЖИР
4.СЛОВЕНИЯ

ГРУПА "D"
1.ГЕРМАНИЯ
2.АВСТРАЛИЯ
3.СЪРБИЯ
4.ГАНА

ГРУПА "E"
1.ХОЛАНДИЯ
2.ДАНИЯ
3.ЯПОНИЯ
4.КАМЕРУН

ГРУПА "F"
1.ИТАЛИЯ
2.ПАРАГВАЙ
3.НОВА ЗЕЛАНДИЯ
4.СЛОВАКИЯ

ГРУПА "G"
1.БРАЗИЛИЯ
2.КНДР (Северна Корея)
3.КОТ Д`ИВОАР
4.ПОРТУГАЛИЯ


ГРУПА "H"
1.ИСПАНИЯ
2.ШВЕЙЦАРИЯ
3.ХОНДУРАС
4.ЧИЛИ