Бразилия спечели с минималното 1:0 домакинството си на Колумбия и увеличи на 9 точки преднината си пред втория Аржентина в световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Халфът на Лион Лукас Пакета вкара единствения гол в 72-ата минута след асистенция на Неймар. 

"Селесао" има 34 от 36 възможни точки, а след няколко дни (на 17 ноември) гостува на Аржентина в Сан Хуан и може окончателно да реши спора за първото място в крайното класиране. Колумбийците бяха в серия от три поредни нулеви равенства, а с допуснатото поражение се отдалечават от първите четири места, даващи право на директна квота за Мондиал 2022. Отборът на Рейналдо Руеда е пети с 16 точки, колкото имат още Чили и Уругвай. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

На мача в Сао Пауло Колумбия можеше да поведе още в 7-ата минута, но Вилмар Бариос направи пропуск. В 29-ата минута Неймар беше фаулиран пред границата на наказателното поле, но от свободния удар стреля право в стената. В 40-ата Луис Диас стреля опасно към бразилската врата, но топката профуча покрай гредата. Секунди преди почивката Маркиньос засече с глава центриране от корнер, но покрай целта в аут.

В началото на второто полувреме селекционерът на домакините Тите пусна в игра Винисиус Жуниор вместо Фред. Бразилците контролираха събитията на терена, макар че трудно създаваха положения пред вратата на Колумбия. 

В 72-ата минута домакините сгрешиха с изнасянето на топката, тя попадна в Неймар, който с едно докосване я продължи към откъсващия се Лукас Пакета, а той я засече от движение право във вратата на Давид Оспина - 1:0.

Руеда се принуди да потърси промяна с включването на Хамес Родригес, но и той не помогна, като до края не направи нищо запомнящо се.

В 88-ата минута Винисиус пропусна да се разпише след отлично подаване на Неймар. Това беше и последната ситуация в срещата, която бразилците спечелиха с 1:0.