ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Бразилия изигра последната си контрола преди Мондиал 2018, който започва на 14 юни в Русия. "Кариоките" на Тите показаха вдъхновен футбол, много красота и фантазия, и победиха с класическото 3:0 Австрия.

Габриел Жезус, Неймар и Филипе Коутиньо се разписаха за успеха на Бразилия, която бе гост в двубоя. С попадението си нападателят на ПСЖ, който излезе за пръв път като титляр след тежката контузия, се изравни с Ромарио по брой голове за националния отбор - 55.

Австрийците оказаха съпротива на своя именит съперник в началото на мача, но след изминаването на половината от първото полувреме започна шоуто на Неймар и компания.

В 35-ата минута Неймар нахлу в наказателното поле, след което падна, настоявайки за дузпа, но топката стигна до Паулиньо, който можеше да завърши, но Линднер някак изби с крак в корнер. Топката стигна до Марсело, който стреля от границата на наказателното поле, а след рикошет топката попадна в Жезус, който стреля много технично в далечния ъгъл - 0:1. 

В 63-ата минута Неймар получи пас  в наказателното поле  от Марсело и буквално се подигра с отбраната на Австрия. Накрая звездата на ПСЖ мушна топката между краката на вратаря за 2:0.

В 69-ата минута Роберто Фирмино изведе Филипе Коутиньо, който напредна сам, след което стреля с десния крак в далечния ъгъл - 0:3.

Бразилия вече очаква първия си мач на Световното първенство, който е следващата неделя срещу Швейцария.