Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони няма да бъде изправен пред съда в Бразилия, съобщиха медиите в страната. Полицията в Сао Пауло е приключила с разследването по обвиненията срещу играча за домашно насилие над бившата му приятелка Габи Кавалин. Поради липса на достатъчно доказателства Антони няма да седне на подсъдимата скамейка.

Скандалът около Антони избухна в началото на септември миналата година. Тогава гаджето му Габриела Кавалин го обвини в психически и физически тормоз докато била бременна пък, мятал по нея бутилки. Тя предостави и снимки показващи наранявания по ръката и главата й, които според нея са причинени от футболиста.

След шокиращите разкрития на Кавалин още две жени се оплакаха от агресивното поведение на Антони – студентка по право и 33-годишна банкерка. Бразилският ас веднага отрече всички обвинения. Той беше временно отстранен от националния отбор, а Манчестър Юнайтед започна собствено проучване по случая.

В крайна сметка футболистът беше реабилитиран от „червените дяволи“.

Габи Кавалин прие тежко решението на бразилските власти.

„Нищо изненадващо. В Бразилия не арестуват дори изнасилвачите и убийците, какво остава за човек, който само бие“, написа крайно ядосаната Кавалин в социалните мрежи.

Нейните адвокати излязоха със съобщение, в което се казва, че са приели информацията с изненада. Те също така са категорични, че има доказателства, които не оставят съмнение, че Габи е била жертва на насилие както в Бразилия, така и в Англия.

В тази връзка британските медии пишат, че за разлика от Бразилия  в Англия все още тече разследване срещу звездата за въпросното домашно насилие.