Пред почти празни трибуни и с резервни състави излязоха повечето отбори на старта на първенството на Бразилия. Причината е, че четири отбора имат срещи през седмицата за Копа Либертадорес. Липсата на публика е оправдана с оглед на това, че националното първенство започна само една седмица след края на първенствата на бразилските щати, наситени с много емоции и предимно изпълнени с местни дербита. Феновете все още не са усетили глад за футбол, а и ранната фаза на първенството не ги мотивира.

Дербито между Коринтианс и Флуминенсе се игра пред едва 15 000 зрители на огромния стадион “Пакаембу” в Сао Пауло, а двата отбора излязоха изцяло с резервите. Единственото попадение в мача вкара Леандро Еузебио и с него Флуминенсе спечели с 1:0.

Сантос не пусна нито една от звездите си и завърши при нулево равенство с Баия, Васко да Гама направи компилация от титуляри и резерви, но все пак се добраха до успех с 2:1 срещу Гремио.

Ботафого спечели срещу Сао Пауло с 4:2 пред едва 8000 зрители. Всички голове паднаха през второто полувреме, а Ерман Ерера вкара хеттрик за бяло-черните.

Понте Прета и Атлетико Минейро завършиха 0:1 пред едва 8 000 зрители, а Фигейрензе започна с 2:1 срещу Наутико.

Фламенго завърши 1:1 на собствен терен със Спорт Ресифе, а преди мача звездата на отбора Роналдиньо обвини треньора Жоел Сантана в прекалено дефанзивна тактика.