Брендън Роджърс официално се завърна начело на Селтик, след като се раздели с Лестър през април.

Северноирландецът работи на "Паркхед" между 2016-а и 2019 година, когато спечели два последователни требъла с „детелините“. В дебютния му сезон отборът остана непобеден във всички вътрешни турнири.

Договорът на 50-годишния специалист е за три сезона. Той заменя австралиецът Анге Постекоглу, който напусна Селтик пое Тотнъм.

„Наистина се радвам да се завърна в Селтик и съм изключително развълнуван от тази страхотна възможност. Когато получих привилегията да бъда помолен да се присъединя отново към клуба, това беше много лесно решение за мен и семейството ми. Наслаждавахме се на страхотни моменти в Селтик преди и това ще бъде моята цел отново.

Анге свърши брилянтна работа през последните две години и аз ще направя всичко по силите си, за да запазя инерцията на Селтик, докато се сблъскваме с всички наши вътрешни и европейски предизвикателства. Имаме изключително впечатляваща и талантлива група от играчи и персонал и наистина очаквам с нетърпение да се срещна с всички тях и след това да се захващам направо за работа.

Клубът е във фантастично състояние на всички нива и бих искал да благодаря на борда, че ми гласува доверие, за да водя отбора напред. Ще работим много тясно заедно, докато се стремим да донесем този успех на нашите привърженици. Да се ​​захващаме за работа!“, заяви Роджърс.