Откакто изпаднаха от тогавашната Първа дивизия на Англия в първия следвоенен сезон 1946/47, Брентфорд така и не са били в състояние да се върнат в елита. За втора поредна година „пчеличките” са на 90 минути от място в Премиършип.

Преди година Фулъм попари мечтата. В съботния следобед на „Уембли” Брентфорд среща Суонзи, за който сушата трае относително кратко (тимът от Уелс изпадна през 2018-а). "Лебедите" също бяха спрени от лондончани в плейофите преди година.

В разтегления откъм срокове заради COVID-пандемията сезон 2019/20, Брентфорд наваксаха гол изоставане срещу Борнемут от първия мач от полуфиналния плейоф, отчетоха се с три гола в реванша и сега са на 90 минути от мечтата.

Тимът на Томас Франк ще бъде в кажи-речи пълен състав. Освен трайно контузения Джош Дасилва, под въпрос са само Рико Хенри и Кристиан Ньоргорд. Които и без това не бяха на разположение миналата седмица срещу Борнемут. Но суперголмайсторът Айвън Тоуни (32 гола в 47 мача този сезон) е готов да разнищи поредната мрежа. Суонзи също са без особени кадрови проблеми. Ветеранът Уейт Раутлидж се контузи на загрявката на реванша с Барнзли, но липсата му не се усети при равенството 1:1.

През сезона и двата мача между съперниците завършиха 1:1. Но във всеки от тях Суонзи измъкваха точката с гол в последния четвърт час. Брентфорд пък са известни като най-ненадеждният тим във финал. Наред с пораженията за Лийг Трофи през 1985, 2001 и 2011 г. могат да бъдат добавени загубите в решителните плейофи във Втора дивизия (1997 и 2002), Лига Едно (2013) и Чемпиъншип (2020). И не само това – в историята на английския футбол няма друг отбор като „пчеличките”, който от девет плейофни участия да не е спечелил нито едно!

Все някога обаче каръкът трябва да бъде счупен и събота изглежда добър ден за това. Брентфорд са фаворити на WINBET за влизане в Премиършип, като коефициентът за победа на столичани е 1.92. Освен това „пчеличките” отбелязаха първия гол в седем от осемте последни мача между двата съперника (всичките откакто Томас Франк е в клуба). Шансовете за „Първи гол Брентфорд” WINBET оценява на 1.64. А понеже Суонзи имат една суха мрежа в последните си осем двубоя, а Брентфорд – нито една в последните три, заслужава внимание и залогът „Двата отбора да отбележат гол – Да” за 2.10.

Всички пазари за финалния плейоф на Чемпиъншип от WINBET ще намерите тук.

*Коефициентите са валидни към 2:00 ч. на 27 май 2021 г. за актуалните коефициент, моля посетете winbet.bg.

Все още нямате регистрация в WINBET!? Натиснете - ТУК!