Отборът на Брест постигна трета победа в последните четири мача във френското първенство и втора поредна, след като на своя стадион Франсис Льо Бле се наложи с 2:1 над Клермон. С този успех домакините прекратиха всякакви притеснения за мястото си в Лига 1 два кръга преди края, тъй като имат 41 точки и се придвижиха на 14-о място. Те изместиха Страсбург, който завърши 1:1 при гостуването на вече изпадналия Троа. Отборът от френско-германската граница слезе на 15-о място с 39 точки, след като изигра едно слабо второ полувреме и допусна изравняване в 73-ата минута чрез Рони Лопеш.

Домакините от региона Оверн решиха изхода от срещата в рамките на последните минути на първото полувреме и първите на второто. След като гостите от Клермон излязоха напред в 43-ата минута чрез Нето Борхес, който получи топката в средата на защитата, влезе в наказателното поле и я прати под гредата.

Но паниката при домакините беше туширана само след две минути с гола на Франк Онора. Три минути след подновяването на мача Стив Мюние преодоля един защитник и отбеляза.

Тулуза и Ница завършиха 0:0, като домакините можеха да стигнат до успеха 6 минути преди края. Нигериецът Терем Мофи отправи страхотен удар в 84-та минута на втората част и топката срещна гредата, а никой от неговите съотборници не се ориентира бързо, за да довкара. Но домакините този път нямаха късмет, като в предишните 7 случая бяха отказани от намесите на вратаря на гостите Максим Дюпе.