Бившият национал на Дания Бриан Лаудруп заяви, че нападателят на Милан Златан Ибрахимович е далеч от класата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо и няма шансове срещу тях в класация за най-добрия футболист в света. Според 43-годишния датчанин причината за това е слабото представяне на шведския нападател във важните гостувания.
 
Наскоро Ибрахимович получи похвали за представянето си през сезона от Марио Балотели и Масимилиано Алегри. Треньорът на Милан дори счита нападателя за потенциален кандидат за “Златната топка”. Според Лаудруп обаче Ибра не е на нивото на най-добрите в света, тъй като се представя слабо при важните гостувания, какъвто бе мачът с Арсенал във вторник (0:3).
 
“В Италия говорят, че Ибрахимович е способен да спечели наградата за най-добър футболист в света. Един футболист може да вземе тази награда само ако играе силно във важните гостувания. Такъв мач бе визитата на Милан на Арсенал. Ибрахимович обаче не блести в такива срещи. Именно затова няма шанс в класация с Лео Меси и Кристиано Роналдо”, заяви Лаудруп за “Fotbollskanalen”.
 
Бриан Лаудруп, европейски шампион с Дания за 1992 г., игра в Милан през сезон 1993/94. Бившият халф четири пъти е определян за Футболист на годината в родината си. Носил е екипите на Брьондби, Байер (Юрдинген), Байерн, Фиорентина, Рейнджърс, Челси, ФК Копенхаген и Аякс.