Бившият шеф на Рено Флавио Бриаторе разкри подробности за раздялата между Фернандо Алонсо и Ферари. Според него тя е била ясна още от зимните тестове за изминалия сезон. Както е известно, от през новия шампионат във Формула 1 испанецът ще кара за Макларън.

"Още през 2013 година Алонсо достигна до договореност с ръководството. Той проведе среща с президента на Ферари Лука ди Монтеземоло, който му разрешил да си тръгне, ако отборът се окаже неконкурентноспособен сезон 2014. Алонсо постоянно повтаряше, че следващата кола ще бъде по-добра.

Две са причината за желанието му да си тръгне. От една страна Алонсо почувства, че предприетите действия в бокса са недостатъчни. Ферари се нуждае от най-добрите специалисти, а не от средняци. И от друга страна, проблемите с двигателя. Ферари така и не предостави нещо ново, революционно. Освен това колата през 2013-а имаше сериозни проблеми с аеродинамиката.

По време на зимните тестове беше ясно какво ще се случи. Това бе вътрешен въпрос - между отбора и спонсорите", разкри бриатори