Британски полицаи може да патрулира в Рим в деня на финала на Шампионската лига, пише в днешния си брой британският таблоид "Нюз ъф дъ Уърлд". След като на единия полуфинал Манчестър Юнайтед играе с Арсенал, то на "Олимпико" със сигурност ще има един английски тим. Ако Челси отстрани Барселона, то за втора поредна година може да има изцяло английски финал на турнира.

"Има сериозно обсъждане на темата за покана към английски полицаи, които да патрулират в града в деня на финала, заяви говорителят на италианското вътрешно министерство. - Това ще бъде първият случай, в който работиме с униформени полицаи от Острова. Досега имахме сътрудничество само с детективи под прикритие от "Скотланд Ярд". Известните като "бобита" в родината си полицаи няма да имат правото да извършват арести, но ще бъдат добре разпознаваеми от британските фенове със своите униформи и шлемове."

Ултрасите на Рома са известни със своите атаки с ножове, особено срещу фенове на английските отбори. Преди месец минибус превозващ привърженици на Арсенал за четвъртфинал на Шампионската лига на "Олимпико" бе нападнат от засада. Преди две седмици англичанин посетил римското дерби между Рома и Лацио е бил наръган.

"Работим в тесни връзки с италианските власти и вече проведохме предварителни разговори. Ако има два английски отбора на финала, ще започнем още по-близки контакти", заяви говорителят на британското посолство в Рим./БЛИЦ