Принц Джордж, който е трети в листата на престолонаследниците на британския трон, явно ще се превърне в истински футболен ултрас. Най-големият син на принц Уилям и Кейт Мидълтън вчера за първи път беше на мач и не успяваше да скрие възторга си от победата на Астън Вила с 5:1 над Норич.

Шестгодишният Джордж беше придружен от родителите си, както и от четиригодишната си сестра Шарлът. Любопитните зрители не успяха да открият сред посетителите на стадиона 17-месечния принц Луис.

Телевизионните камери постоянно показваха радостта на принц Джордж след головете на Астън Вила, а легендата на английския футбол Гари Линекер отбеляза, че престолонаследникът още от малък е заразен с футболния вирус.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Наблюдателните фенове отбелязаха, че фланелката на „виланите“, с която принцът беше облечен по време на мача, всъщност е част от пижама, която се продава на цена от 22 паунда.

Това не е първото футболно преживяване на принц Джордж. През лятото неговите родители му организираха специално парти на тема „Футбол“. То беше част от тържествата за рождения му ден.

Херцогът на Кембридж принц Уилям, който е настоящият президент на Английската футболна асоциация, също е фен на Астън Вила. Преди години той призна, че е избрал тима от Бирмингам, за да се различава от своите съученици, които подкрепяли Манчестър Юнайтед или Челси.