Бившият професионален футболен рефер Нешко Маринов стана обект на страхотен жест от страна на отбори от британския остров Ман, научи БЛИЦ СПОРТ от своя читател Петър Димитров, който ни изпрати и снимки.

Маринов вече девета година живее на острова, където продължава да ръководи футболни мачове. На 27 февруари след двубоя между Дъглас и Гимнс е откраднато колелото, с което свищовлията се придвижва до стадионите.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

По-късно велосипедът е открит, но с големи повреди. За това Гимнс подема кампания за набиране на средства за закупуване на ново колело за Нешко Маринов. Събрани са над 700 паунда, а клубният спонсор „Cowley Groves” постига споразумение с компанията „Cycle 360” да доплати разликата в цената на новия велосипед.

На остров Ман са изчакали приключването на местния локдаун заради пандемията от коронавирус и на малка церемония са връчили на Маринов чисто новия хибриден велосипед.

„Искам да изразя искрената си благодарност на всички, които събраха парите. Вашата съпричастност и благородство са израз да истинска доброта, която извира от вашите сърца. Сърдечно благодаря. Бъдете здрави, вярвайте в доброто и го предавайте на всички около вас“, заявил Нешко Маринов, цитиран от местното издание „Manx Independent”.