Чилийският национал Гонсало Хара най-накрая поднесе своите извинения за провокацията с бъркане отзад на уругваеца Единсон в края на юни по време на четвъртфиналния сблъсък от Копа Америка. Тогава домакинът Чили спечели с 1:0 и продължи напред, а по-късно и триумфира с трофея за първи път в историята след успех над Аржентина с 4:1 след дузпи на финала.

Както е известно, Хара се изплю се в лицето на Кавани и го обиди през лятото с думите: "Дано баща ти да изгние в затвора". Бащата на Кавани е в затвора, след като при катастрофа причини смъртта на 19-годишно момче. След обидните думи уругваецът удари Хара и бе изгонен след втори жълт. Съдиите не разбраха за провокацията и чилиецът не беше наказан по време на срещата, но по-късно след видеозапис получи санкция за 3 мача.

„Той ми се извини за всичко, което е направил. Преди всичко за думите, които ми бе казал тогава. Това бе красив жест”, сподели 28-годишният Единсон кавани пред перуанския вестник Depor.

Хара е поднесъл извиненията си на Кавани тази седмица по време на световната квалификация, в която Уругвай срази Чили с 3:0 в Монтевидео.